Een gezond lichaam.

Een hogere weerstand, een sterk lichaam en een gezonde geest. In hoeverre denk je dat sporten en eten belangrijk zijn voor je gezondheid? Vijf van de honderden redenen waarom het belangrijk is om gezond te eten en te sporten.

✅Je verkleint de kans op ziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker, zowel door sporten als door gezonde voeding.

✅Je krijgt de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om goed te functioneren en geen spier af te breken.

✅Je maakt meer van het gelukshormoon Serotonine aan. 

✅Je verbetert je immuunsysteem.

✅Je verbetert je concentratie en productiviteit.

Het belang van een goede gezondheid is enorm toegenomen, hoe komt dat?

Vier redenen waarom een goede gezondheid zo belangrijk is geworden

We hadden altijd al te maken met virussen en ziektes, maar deze werden nog nooit eerder zo benadrukt als COVID-19. Door dit virus zijn mensen meer gaan nadenken over hun gezondheid en het belang hiervan. Het bewustzijn van een gezonde leefstijl is hierdoor omhoog gegaan. Eet je gezond en beweeg je genoeg, dan verklein je de kans op virussen en is je lichaam sterker om een virus of ziekte aan te vechten wanneer je hiermee te maken krijgt. 

Normaal gesproken werkte het merendeel van de mensen op een kantoor en sommige waren hierbij ook veel op pad. Tegenwoordig werkt het grootste gedeelte thuis en de uitstapjes gaan nu via Microsoft Teams of Zoom. Even een trap op om naar een collega te gaan of naar de koffiemachine te lopen is hierbij ook weggevallen. Het grijpen naar een ongezonde snack is thuis ook nog eens veel makkelijker. Doordat we hierdoor meer zitten ontstaan er verschillende lichamelijke klachten. Hierdoor worden we meer bewust van hoe belangrijk beweging voor ons is. 

Door de verschillende lockdowns zijn de sportscholen vaak gesloten geweest en de optie om buiten te sporten in groepsverband is ook een aantal keer weggevallen. Hierdoor word je niet alleen geconfronteerd met jezelf, maar je motivatie en discipline wordt hierbij ook op de proef gesteld. Je merkt dat de motivatie om zelf naar buiten te gaan om te sporten of thuis achter de laptop te sporten erg lastig vol te houden is. Je wordt je bewust van het feit dat sporten belangrijk is, maar hier wat hulp bij kunt gebruiken.

Voordat we te maken kregen met COVID-19 waren we veel vrijer en gingen we ook sneller naar buiten. Tegenwoordig speelt alles zich binnen af. Thuis werken, online bestellen en zo min mogelijk naar buiten. Hierdoor wordt de weerstand verlaagd en je immuunsysteem wordt minder. Er ontstaan vermoeidheidsklachten, hoofdpijn en concentratieproblemen. Bij de constatering van deze klachten krijgen veel mensen de wake-up call om actie te ondernemen en het besef dat het goed zorgen voor je lichaam essentieel is.

 

 

 

Zeg gedag tegen je klachten en onzekerheden!

Verminder medicijn gebruik en verlaag de kans op ziektes. Geef je lichaam een boost en voel je fit en gezond!

Vrijblijvend advies aanvragen

Vraag via het onderstaand formulier vrijblijvend advies op maat aan.

Ik ben bij Gillian gekomen voor antwoorden op vragen die ik nog niet wist te stellen. Zij heeft mij veel inzichten gegeven met de daarbij horende handvatten. Gillian luistert, observeert en weet precies dat eruit te halen wat je verder brengt. Op dit moment volg ik een sporttraject bij haar, ze is best streng, maar laat je steeds net iets meer doen dan dat je dacht te kunnen.
Gillian is erg betrokken en staat te allen tijde klaar om je te helpen met vragen of onduidelijkheden. Gillian is erg snel en je hoeft nooit lang te wachten op een antwoord. Ook gebruikt Gillian een erg fijne app om de trainingen bij te houden en voeding. Ook met vragen waar je op mentaal vlak mee worstelt, kun je bij Gillian terecht!! Gillian heeft begrip voor je persoonlijke situatie en helpt daarbij ook in zekere mate op mentaal vlak.
Het sporten met Gillian is een verademing, ze kijkt wat je kan en of je het goed uitvoert en geeft er veel uitleg bij, waarom iets wel of juist niet en ze kan je zo leuk motiveren dat je veel doet en ik het idee heb dat het uur zo voorbij is. Ook op gebied van voeding is ze erg goed en uitdagend ze geeft de juiste tips voor elke situatie waar je ook in zit en geeft via de app leuke recepten waar je mee aan de slag kunt gaan. Sporten en voeding is nu een leuke uitdaging.
Previous
Next