Hoe belangrijk is het geluk en de gezondheid van jouw werknemers?

Een hogere weerstand, een sterk lichaam en een gezonde geest. In hoeverre denk je dat een goede gezondheid en geluk van je personeel belangrijk zijn voor je bedrijf? Vijf van de honderden redenen waarom het belangrijk is om je team gezond en gelukkig te houden.

✅Het verbetert de concentratie en productiviteit.

✅Het verkleint de kans op ziektes en vermindert stress.

✅Het verbetert de persoonlijke kwaliteiten van de werknemer. 

✅Door stress te verminderen verbetert het immuunsysteem.

✅Door geluk te vergroten verhoogt het energielevel.

Het belang van een goede gezondheid en een gelukkig leven is enorm toegenomen, hoe komt dat?

Vier redenen waarom een goede gezondheid en een gelukkig leven zo belangrijk zijn geworden

Veel mensen belanden in een sleur. Een sleur van werken, eten, slapen en weer opnieuw. Hierdoor ervaren zij minder geluk en hebben zij ook minder energie. We leggen ons vaak neer bij deze situatie en denken dan ‘het is wat het is’. Het risico hiervan is dat uw werknemer niet gelukkig is met het leven dat hij of zij leidt en dit vertaalt zich in de productiviteit en de kwaliteit op het werk. Om het maximale uit uw werknemer te kunnen halen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze alle vlakken in balans heeft en genoeg uitdaging heeft om goed te kunnen presteren met de energie die daarvoor nodig is. 

Vaak stuiten mensen op het idee om iets te veranderen in hun leven. Het is moeilijk om het leven onder de loep te nemen en te kijken waar de knelpunten liggen. Daarnaast gebeurt dat wanneer iemand de knelpunten gevonden heeft, deze allemaal tegelijk wilt aanpakken. Hierdoor lopen zij het risico om weer in een gat te vallen wanneer het niet lukt en zelfs verder van huis te zijn dan toen zij hiermee begonnen. De truc is hier om dit stap voor stap aan te pakken. Een mens heeft gemiddeld 66 dagen nodig om een gedragsverandering voor elkaar te kunnen krijgen of oude gewoontes te kunnen vervangen door nieuwe. Maar bij welke stap moet je beginnen en hoe pak je dit aan? Ik help hierbij om geleidelijk zaken te veranderen om steeds meer geluk te kunnen ervaren in zowel de werksituatie als de privé situatie. Als het bij één van de twee niet goed zit, vertaalt dit zich in de andere situatie. 

Er wordt veel van ons verwacht en veel van ons gevraagd in de huidige maatschappij. Dat is niet erg, maar het is belangrijk om hierbij goed voor jezelf te blijven zorgen. Wanneer je altijd maar op de automatische piloot staat en jezelf niet genoeg rust, ontspanning en uitdaging geeft loop je op een bepaald moment over. Als deze persoon hier te lang mee door blijft lopen vertaalt dit zich in een burn-out. Het is belangrijk om dit voor te zijn. Niet alleen voor u als werkgever, maar zeker ook voor uw werknemer. Een burn-out kan soms lang duren voordat iemand hiervan hersteld is. Dat kan u onnodig veel geld kosten. 

Helaas speelt de pandemie ook een grote rol in het huidige welzijn van uw werknemers. 

We hadden altijd al te maken met virussen en ziektes, maar deze werden nog nooit eerder zo benadrukt als COVID-19. Door dit virus zijn mensen meer gaan nadenken over hun gezondheid en het belang hiervan. Het bewustzijn van een gezonde leefstijl is hierdoor omhoog gegaan. Eet men gezond en beweegt men genoeg, dan verkleint de kans op virussen en is het lichaam sterker om een virus of ziekte aan te vechten wanneer het hiermee te maken krijgt. 

De gezondheid van je werknemer is niet alleen belangrijk voor de persoon zelf, maar ook voor jou! 

Weet je wat je kwijt bent aan ziekteverzuim?

Een langdurig zieke werknemer kost ruim anderhalf keer meer dan de meeste organisatie denken. Er wordt uitgegaan van een gemiddeld van 143 euro per dat, maar in werkelijkheid kost een zieke werknemer dagelijks 250 euro, oplopend tot maar liefst 400 euro.

De kosten, uitgaande van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van 36.500 euro (CPB, 2020), zijn bij loondoorbetaling bij ziekte gemiddeld 153 euro per dag. Daar komen nog extra kosten bij, zoals:

Kosten vervanging: 191 euro
Omzetverlies tijdens afwezigheid: 43 euro
Kosten arbodienstverlening: 10 euro
Interne verzuimbegeleiding: 8 euro

De totale verzuimkosten komen hiermee uit op 405 euro per dag. Op jaarbasis kan dit dus oplopen tot 80.000 euro per werknemer, gebaseerd op 5 werkdagen in de week voor 10 maanden.

Door middel van 1 op 1 gesprekken bekijk ik hoe deze als persoon in het leven staat. Is hij of zij gelukkig? Waar kunnen we zaken verbeteren?

Wat heeft geluk te maken met de productiviteit of ziekteverzuim binnen jouw bedrijf?

Simpel! Als iemand niet gelukkig is met zichzelf, in de thuis situatie of op het werk dan zal dit ten koste gaan van de kwaliteit, concentratie en productiviteit op het werk. Sterker nog, als deze persoon hier niet over praat of niet op zoek gaat naar verbetering kan dit zich gaan vertalen in ziekmelden of erger nog in de ziektewet. Dit kan u veel geld kosten.

Dit hoeft niet zo te zijn. Als je faciliteert in gezondheid vergroot je het werkgeluk, de gezondheid en de kwaliteit van je team.

Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in om de mogelijkheden te bespreken.

Welke aanpak wordt er gebruikt voor de coaching sessies?

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft ook iets anders nodig. Ik stem mijn sessies af op de persoon die tegenover mij zit. Wat heeft deze persoon nodig en wat kunnen we doen om dit voor elkaar te krijgen.

Ter ondersteuning van de sessies heb ik ‘De YES-formule’ ontwikkeld. Een simpele formule die voor alles en voor iedereen toepasbaar is. Het maakt niet uit waar de verandering plaats dient te vinden. De formule is een handige tool om dichterbij de gestelde doelen te komen. Stapsgewijs vinden de veranderingen plaats en de werknemer kan hier ook thuis zelf mee aan de slag gaan. Daarnaast krijgen zij een werkboek mee, zodat we per sessie kunnen kijken waar we staan en hoe de voortgang is. 

Door hier thuis mee aan de slag te gaan, gaat de persoon ook dieper bij zichzelf naar binnen om bij het echte probleem te komen en inzichten te kunnen krijgen in wat er anders moet. Op deze manier kan hij of zij zich ook weer makkelijker uiten tijdens de vervolgsessies. 

Vrijblijvend advies aanvragen

Vraag via het onderstaand formulier vrijblijvend advies op maat aan.